Kako se koristi Facebook

Pre nego što pređemo na konkretne korake kako se koristi facebook, da vidimo kako je ovaj veoma popularan servis nastao. Mark Zuckerberg je napravio prvu verziju Facebook-a da bi omogućio kolegama, studentima i univerzitetskom osoblju da se povežu putem interneta, a koji inače ne bi imali šanse da međusobno interaguju. Njegova vizija je bila da napravi onlajn zajednicu. Danas postoji nekoliko velikih društvenih mreža, ali definitivno Facebook je među najvećim i najpoznatijim. Sledi kratko uputstvo kako se registrovati na Facebooku i početi koristiti ovu društvenu mrežu.

Facebook

Uputstvo

  1. Najpre je potrebno da se registrujete.
    Idite na sledeću web adresu, www.facebook.com Ubacite svoje puno ime i prezime, dodajte vaš email, odaberite lozinku, pol, i ubacite datum vašeg rođenja. Klinkite na zeleno dugme "Sign Up".


  2. Sledeći korak je sigurnosna provera i sastoji se u upisivanju teksta koji vidite na slici. Tekst se sastoji od dve reči, koje treba da upišete u za to predviđeno polje. Zatim kliknite ponovo na "Sign Up".


  3. Korak broj 3 sastoji se u potvrdi vaše email adrese.  Proverite vašu elektronsku poštu. Pogledajte da li ste dobili email naslovljen kao "Facebook Account Confirmation". Kliknite na link u tom email-u.


  4. Ovaj link će vas odvesti nazad na Facebook sajt. Sada možete da prateći korake koje vam Facebook nudi pronađete svoje prijatelje. Facebook će vam pomoći da postavite i svoj profil kao i Home page. Pre nego što krenete da radite sve to, možda je ovo dobar trenutak da najpre promenite jezik. Idite na "Settings" u gornjem desnom delu ekrana. Pojavćese stavka "Account settings". Kliknite na nju. Na stranici koja će se zatim prikazati odaberite "Languages", u listi jezika selektujte vaš jezik.


  5. Jednom kada ste odabrali jezik, klinkite na Prijatelje. Facebook vam nudi opciju da dodate one prijatelje sa kojima se dopisujete putem elektronske pošte. Takođe možete da pretražujete po imenu, prezimenu, adresi ili nekom drugom kriterijumu. Jednom kada pronađete potencijalnog prijatelja, koji isto kao i vi koristi Facebook, možete da se povežete sa njim.


  6. Ispunite vaš profil kliknuvši na dugme "Profil" u gornjem levom uglu. Dodajte svoju sliku i napiši nešto o sebi. Možete da se pridružite grupama ljudi koji dele slično interesovanje kao i vi, da četujete sa prijateljima, šaljete privatne poruke, itd. itd. Facebook vam nudi zaista brojne mogućnosti za povezivanje i četovanje.

O Autoru:

Napisala Manipeni

Izvor: Kristali.rs

Nema komentara:

Objavi komentar