10 Twittter saveta za početnike

Spremni ste da probate Tviter ali ne znate kako da počnete?
Pročitajte ovih 10 saveta i uklopićete se odlično.
Twitter

Konačno je vreme da se uključite u Twitter. Ovaj besplatan servis, koji korisnicima omogućava da mikro bloguju putem poruka dužine do 140 karaktera privukao je preko 18 miliona korisnika.

Bilo da sad' počinjete sa ovim servisom ili želite da dopunite znanje o Twitteru, evo nekoliko saveta koji korišćenje ovog servisa mogu da vam učine prijatnijim i lakšim.


1. Skratite vaše URL-ove

Jedna od najčešćih upotreba Tvitera je deljenje linkova. Pošto na raspolaganju imate samo 140 karaktera, nemojte Tvitovati punu adresu (URL), već koristite neki od servisa za skraćivanje adresa kao što su tinyurl.com ili bit.ly.

2. RT = Retvit (Retweet)

Ako želite da iskopirate nečiji 'tvit' to je savršeno prihvatljivo ukoliko ispoštujete autora.
'Stavite' "RT @ime_autora" ispred kopiranog tvita i sami ga objavite.

3. Direktne poruke

Sa Tviterovim sistemom direktnih poruka (DM) možete slati privatne poruke do 140 karaktera drugim korisnicima. Neka vrsta skraćenog emaila ili internet SMS-a. Direktne poruke možete slati samo onim korisnicima Tvitera koji vas prate.

4. Koristite znak @

Da bi ste nekog pomenuli na Tviteru, jednostavno stavite znak @ ispred imena korisnika. Ako se radi o odgovoru to mora biti prvi znak u tvitu.
Da bi ste videli poruke upućene vama ukucajte "@Replies" sa stranice vašeg profila.

5. Potražite vaše prijatelje

Korisnike Twitter-a možete potražiti na adresi search.twitter.com. Pretragom nadjite vaše prijatelje, slavne ličnosti, organizacije ili tražite određene oblasti koje vas zanimaju.

6. Kategorizujte vaše Tvitove radi bolje preglednosti

Ako tvitujete na neku popularnu temu (Youtube, Serija, Lost, itd.) stavite # ispred teme o kojoj pišete. Možda će drugi korisnici želeti da prate vaše tvitove. Na primer: #Farma, #Veliki brat, #BorMagazin....

7. Podelite vaše slike

Ljudi vole da dele svoje fotografije, a neki čak dodju na naslovne strane novina kao što je to pošlo za rukom Janis Krums, koji je koristio TwitPic da objavi jednu od prvih slika leta 1549 na Twitter-ovom feed-u. Servisi kao što je TwitPic omogućuju korisnicima da ubace fotografije direkntno u Twitter.

8. Tweet-ujte sa mobilnog telefona

Twitter omogućava ažuriranje statusa i primanje tekstualnih poruka direktno na mobilni telefon. Idite u stavku Settings, kliknite na Devices tab i ubacite vaš broj telefona. Sada možete da šaljete i primate 'mobilne' tvitove. Ako vas ove poruke preplavljuju, na istom mestu možete isključiti ovu opciju.

9. Odaberite dobar desktop klijent

Sa klijentima kao što su TweetDeck, Twhirl, i TwitterFox, možete primati tvitove direktno na desktop vašeg računara ili Web brouzera. Ako pratite aktivnosti mnogo ljudi, ili želite da automatizujete vaše aktivnosti, ovi mali pomoćnici su nezaobilazna alatka.

TweetDeck
TweetDeck i Tweetie. Foto: Tastybit

10. Skinite mobilni klijent

Ako imate Blekberi, Ajfon, ili neki drugi 'pametni' telefon sa Wi-Fi-om ili 3G pristupom, mobilni klijenti su bolja opcija od tekstualnih poruka.
Koristite, Twitterrific, Gravity ili Twidroid.

Prema tekstu iz: www.pcmag.com/

O Autoru:

Posetite blog 'Sveznalice' gde možete da se informišete na temu Tvitera kao društvene mreže i takođe možete pročitati o ostalim interesantnim temama. Adresa je Sveznalica.wordpress.com

Izvor: Kristali.rs

Nema komentara:

Objavi komentar